Názov MDF -  vyrába sa z drevných vlákien (predovšetkým smrekových) spájaných syntetickým lepidlom, za použitia teploty a tlaku. Hladký povrch (upravený brúsením), pevné hrany, homogénnosť a výborná opracovateľnosť patrí k výborným vlastnostiam tohto výrobku. 

DTD doska - Trojvrstvové obojstranne brúsené drevotrieskové dosky – surové, vhodné na lamináciu, kašírovanie a dýhovanie. Využívajú sa v nábytkárskom priemysle a pri tvorbe interiérov.

DTD-L = lamino - ide o drevotrieskovú dosku, ktorá je povrchovo dokončená fóliou, čo je vlastne papier namočený v melamínovej živici. Vyrába sa v mnohých farebných prevedeniach a stupňoch lesku, vrátane dezénu dreva.

Moderné technológie umožňujú vyrábať dosky s natoľko reálnym vzhľadom a štruktúrou, že je DTD už len ťažko rozpoznateľné od masívu. Bočné plochy dosiek bývajú dokončené melamínovou alebo ABS hranou, ktoré chránia dosky pred mechanickým poškodením a prienikom vlhkosti do materiálu. Lamino je veľmi jednoduché na údržbu. Nečistoty stačí utrieť suchou alebo mierne navlhčenou handričkou a na odolnejšie škvrny je možné použiť malé množstvo saponátu. Pri čistení používajte minimum vody, pretože vlhkosť môže materiál nenávratne poškodiť. Preto tiež nábytok po mokrom čistení utrite do sucha.

Farebné dekóry laminátu si môžete vybrať zo širokej ponuky dodávateľa EGGER.